Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 300 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 650 g wody
- 20 g oliwy z oliwek
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o bien 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 80 g orzechów włoskich, łuskanych
- 20 g orzechów laskowych
- 5 g tymianku, świeżego
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 40 g cebuli
- 30 g masła
- ½ łyżeczki soli
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 2376.8 kJ / 567.7 kcal
- Proteína
- 18 g
- Carbohidratos
- 57.9 g
- Grasa
- 32.2 g
- Fibra
- 6.4 g
En las Colecciones
Recetas alternativas
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45min
Risotto z jarmużem
50min
Gryczanka z orzechami i rodzynkami
25 Min
Pesto sezamowe
10 Min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35 min
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
40 Min
Risotto pomarańczowe
45min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 Min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min
Risotto z cukinii
45min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Risotto z burakami i balsamico
40 Min