![Tom kha prawns Tom kha prawns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/51a4b67d-772c-4358-916f-b64d7d6a75a4/Derivates/307b7dc0-e47b-452d-82c7-05b31134b64b.jpg)
Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into halves
- 2 ½ cm piece fresh galangal, peeled
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh bird's eye chillies, trimmed
- 1 ½ fresh kaffir lime leaves, cut into thin slices
- 400 g coconut cream
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 400 g water
- 40 g fish sauce
- 2 tbsp palm sugar
- 1 pinch salt
- 12 raw king prawns, peeled and deveined
- 250 g fresh oyster mushroom, cut into bite-size pieces
- 3 - 4 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 3 - 4 sprigs fresh Thai basil, leaves only, to serve (see Tips)
- ½ fresh kaffir lime leaf, thinly sliced, to serve
- freshly squeezed lime juice, to taste
- Inf. nutricional
- por 1 portion
- Calorías
- 1245.2 kJ / 296.5 kcal
- Proteína
- 15.7 g
- Carbohidratos
- 88.1 g
- Grasa
- 19.8 g
- Grasas saturadas
- 17.3 g
- Fibra
- 2.5 g
- Sodio
- 1455.9 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Pad kra pow
45min
Coconut fish curry
1h 10min
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55min
Fragrant whole barbecued fish
2h 50 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Thai Steamed Fish With Lime
30min
Asian-style mussels
30min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30min
Curry laksa
45min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min