
Dispositivos y accesorios
Purée warzywne
Prep. 15min
Total 45min
4 porcje
Ingredientes
-
400 g warzyw (np. dyni, marchewki, selera, słodkich ziemniaków, groszku, kalafiora lub brokułu), pokrojonych na kawałki
-
600 g ziemniaków, mączystych obranych, pokrojonych w plastry (0,5 cm)
-
1 - 1 ¼ łyżeczki soli
-
250 g mleka
-
30 g masła
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcional)
Inf. nutricional por 1 porcję
Calorías
279.4 kcal /
1169 kJ
Proteína
8.4 g
Grasa
8.8 g
Carbohidratos
42.8 g
Fibra
7.3 g
Grasas saturadas
5.2 g
Sodio
737.8 mg
¿Te gusta lo que ves?
¡Esta receta y más de 100 000 otras te esperan!
Registrarse gratis Más informaciónTambién incluido en

KULINARNE ABC
203 Recetas
Polonia
Polonia