Zupa krem z topinamburu i pora

Zupa krem z topinamburu i pora

4.1 32 valoraciones
Prep. 30min
Total 1h
4 porcje

Ingredientes

  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 200 g pora tylko biała część, pokrojonego na kawałki
  • 400 g topinamburu pokrojonego na kawałki
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l wody), pokruszona
  • 900 g wody
  • 250 g napoju migdałowego, niesłodzonego
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku

Dificultad

fácil


Inf. nutricional por 1 porcję

Sodio 68.5 mg
Proteína 3.4 g
Calorías 648.4 kJ / 155 kcal
Grasa 4.6 g
Fibra 3.3 g
Grasas saturadas 0.8 g
Carbohidratos 27.4 g

¿Te gusta lo que ves?

¡Esta receta y más de 100 000 otras te esperan!

Regístrate en nuestra prueba gratuita de 30 días y descubre todo lo que Cookidoo® tiene para ofrecerte. Sin compromiso.

Registrarse gratis Más información


También podría gustarte...