![Baklava cheesecake Baklava cheesecake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/94fc276ab8d45078c969c71beabfe1ab/Derivates/fc4e734677c20862ee19e1de101826da82ae5ee2.jpg)
Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Baklava crust
- 100 g unsalted butter, plus extra to grease
- ¼ cinnamon quill
- 40 g raw sugar
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts
- 100 g walnuts
- 10 sheets filo pastry, covered with a damp tea towel
Filling
- 500 g cream cheese, room temperature
- 80 g honey
- 2 eggs
- 100 g Greek yoghurt
- 1 ½ tbsp cornflour
- 2 tsp orange blossom water
Syrup
- 50 g raw sugar
- 70 g honey
- ½ cinnamon quill
- 2 pieces lemon peel, no white pith
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 100 g water
To serve
- 2 tbsp shelled unsalted pistachio nuts, roughly chopped, to decorate
- edible flowers, to decorate (optional)
- Inf. nutricional
- por 1 portions
- Calorías
- 1747.4 kJ / 417.6 kcal
- Proteína
- 7.6 g
- Carbohidratos
- 32.5 g
- Grasa
- 30 g
- Grasas saturadas
- 13.5 g
- Fibra
- 1.5 g
- Sodio
- 247.5 mg
Recetas alternativas
Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)
11h 20min
Spring rolls with vegetable filling (Thermomix® Cutter)
1 Std.
Fresh Orange Juice
5 min
Dalgona coffee classic (Korean coffee)
10min
Pasta e fagioli
26 godz.
Frozen yoghurt bark (Thermomix® Cutter, TM6)
6h 10 min
Warm Aussie potato salad (peeler)
50min
Breakfast Smoothie
5 min
"To die for" mini pavlovas
2 godz. 40 min
Caramel and macadamia cheesecake (Brett McGregor)
7 godz. 10 min
Poached eggs using blade cover
30min
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10min