Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Dumpling wrappers
- 75 g plain flour
- 1 egg yolk
- 25 g water
- 1 - 2 pinches salt
Pork and prawn filling
- 80 g peeled raw prawns
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thirds
- 100 g pork mince
- 1 tsp sesame oil
- 1 tsp Chinese cooking wine
- 2 tsp light soy sauce
- 1 - 2 pinches white pepper
- ¼ tsp cornflour, plus extra for dusting
Assembly
- 500 g water, plus extra for brushing
- Inf. nutricional
- por 1 portion
- Calorías
- 213 kJ / 50.7 kcal
- Proteína
- 3.9 g
- Carbohidratos
- 5 g
- Grasa
- 1.8 g
- Grasas saturadas
- 0.5 g
- Fibra
- 0.2 g
- Sodio
- 112.6 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2h 50min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35 min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1 Std. 15 Min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Ginger beer and sesame dipping sauce (for dumplings)
10 min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 Std. 15 Min
Cha gio (spring rolls)
55 Min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min
Prawn spring rolls with sweet and sour sauce
1h 20min