Dispositivos y accesorios
Prawn dumplings (xia jiao)
Prep. 30min
Total 1h 15min
20 pieces
Ingredientes
Dipping sauce
-
soy sauce100 g
-
rice wine vinegar25 g
-
sesame oil1 tbsp
-
dried chilli flakes to taste½ - 1 tsp
-
toasted sesame seeds1 tsp
Dumpling dough
-
water350 g
-
wheat starch (see Tips), plus extra for dusting215 g
-
potato starch20 g
-
tapioca starch90 g
Filling
-
piece fresh ginger peeled5 cm
-
dried shiitake mushrooms cut into slices3 pieces
-
spring onions/shallots trimmed and cut into pieces (3 cm)50 g
-
fresh coriander leaves only4 sprigs
-
shrimp (small), peeled (see Tips)170 g
-
sesame oil1 tbsp
-
sake1 tbsp
-
soy sauce1 tbsp
-
ground white pepper1 pinch
Assembly and cooking
-
carrot (large), cut in 20 thin slices1
-
oil for greasing
-
water600 g
Dificultad
avanzado
Inf. nutricional por 1 piece
Sodio
432.5 mg
Proteína
2.2 g
Calorías
366.2 kJ /
87.2 kcal
Grasa
2.6 g
Fibra
0.9 g
Grasas saturadas
0.4 g
Carbohidratos
13.3 g
¿Te gusta lo que ves?
¡Esta receta y más de 100 000 otras te esperan!
Registrarse gratis Más informaciónTambién incluido en
Yum Cha
9 Recetas
Australia y Nueva Zelanda
Australia y Nueva Zelanda
También podría gustarte...
Wonton soup
1h
Pork and prawn dumplings
55min
Korean beef bowl
1h 10min
Candied spiced pumpkin
24h 30min
Wonton wrappers
55min
Celeriac parmigiana
1h 10min
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Prawn wontons
2h
Sandwich sushi
1h 45min
Prawn Dumplings
1h 15min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min