Versiones compatibles
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 600 g ziemniaków
- 1 ząbek czosnku
- 20 g masła
- 700 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 10 g skrobi ziemniaczanej
- 500 g wody
- 1 opakowanie sera camembert (120 g)
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 883.3 kJ / 211 kcal
- Proteína
- 9.7 g
- Carbohidratos
- 23.7 g
- Grasa
- 10.3 g
- Grasas saturadas
- 6.2 g
- Fibra
- 4 g
- Sodio
- 378.8 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Zapiekanka z kalafiora
55min
Makaron penne zapiekany z purée kalafiorowym
1h 20 min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1h
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1h
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1h
Lasagne z grzybami
2h 20min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30min
Zapiekanka ziemniaczana
40min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1h 20 min