![Balinese prawn curry (Russel Blaikie) Balinese prawn curry (Russel Blaikie)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6487EC67-E0A1-4705-A7CF-529A5D8FC4AD/Derivates/A9E5CCB0-E33A-4DE3-B14D-87A162C3FA81.jpg)
Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Spice paste
- 230 g eschalots
- 130 g garlic cloves
- 50 g fresh galangal, peeled
- 60 g fresh ginger, peeled
- 100 g candlenuts
- 120 g fresh turmeric, peeled
- 25 - 50 g fresh bird's eye chillies, deseeded (see Tips)
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 90 g coconut oil
- 50 g palm sugar
- 150 g water
- 3 tsp sea salt
Curry
- 2 tsp coconut oil
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, bruised
- 500 g raw tiger prawns, shelled and deveined
- ½ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 100 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 200 g coconut cream
- rice, cooked, to serve
- fried shallots, for garnishing
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Inf. nutricional
- por 1 portion
- Calorías
- 920 kJ / 219 kcal
- Proteína
- 19.4 g
- Carbohidratos
- 5.3 g
- Grasa
- 13 g
- Grasas saturadas
- 9.8 g
- Fibra
- 2.5 g
- Sodio
- 977.2 mg
Recetas alternativas
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Beef rendang
1h 55 min
Goan prawn curry
25min
Rogan josh
1h 35 min
Coconut fish curry
1h 10min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1h 15min
Prawn and chicken laksa
40min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1h
Lamb tikka with spicy eggplant
40min
Balti coconut fish curry
50min
Thai chilli chicken and basil
30min
Thai green chicken curry
30min