Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Tikka paste
- 40 g coriander seeds
- 40 g cumin seeds
- 10 g dried red chillies
- 50 g fresh coriander, washed thoroughly and left to dry on paper towel
- 100 g garlic cloves
- 100 g fresh ginger, peeled
- olive oil, for covering
- 100 g water
- 100 g lemon juice (approx. 2-3 lemons)
- 1 ½ tsp ground turmeric
- 30 g sea salt
- 50 g dried onion flakes
- 140 g tomato passata (purée)
Chicken tikka and saffron rice
- 1000 - 1200 g chicken thigh fillets, cut into cubes (2 cm)
- 100 g natural yoghurt
- 300 g jasmine rice
- 900 g water
- 3 pinches saffron threads
- 2 tsp vegetable oil
Masala sauce
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh long green chilli, deseeded if preferred
- 50 g butter or ghee
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tbsp tomato paste
- ¼ - ½ tsp sea salt
- 1 tsp raw sugar
- 2 tsp garam masala
- 150 g natural yoghurt
- 150 g double cream
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Inf. nutricional
- por 1 portion
- Calorías
- 2556.7 kJ / 608.7 kcal
- Proteína
- 26.4 g
- Carbohidratos
- 46.3 g
- Grasa
- 35.3 g
- Grasas saturadas
- 10.2 g
- Fibra
- 1.1 g
- Sodio
- 277.9 mg
Recetas alternativas
Chicken tikka masala
1h 10 min
Lamb saag
1h 30min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Tandoori chicken
45 min
Coconut lamb curry
2h
Beef madras
1h 30min
Chicken in yoghurt
30 min
Pork vindaloo
2h 20 min
Rogan josh
1sa 35 dk
Chicken korma
45 min
Bhuna gosht
1h 20 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15 min