![Meatballs in a sticky plum sauce (TM6) Meatballs in a sticky plum sauce (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d3e4f9dc-bb4e-4260-8571-8866821cea15/Derivates/911aae02-10f6-48c4-b41b-17135c4e9f22.jpg)
Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Plum sauce
- 4 dried pitted prunes
- 500 g fresh dark red plums, stones removed
- 2 garlic cloves
- 1 cm piece fresh ginger
- ¼ tsp ground cinnamon
- 1 tsp star anise
- ½ tsp Chinese five spice
- 100 g raw sugar
- 60 g apple cider vinegar
- 1 tbsp tamari
- 80 g water
- ½ tsp sea salt
Meatballs
- 1 slice bread, roughly torn
- 3 spring onions/shallots, cut into quarters
- 500 g pork mince
- 1 egg
- ¼ tsp ground black pepper
Plum glaze
- 100 g water
- 70 g tamari
- 1 tbsp Sriracha® sauce
- 20 g rice wine vinegar
- 10 g cornflour
Rice
- 480 g water
- 20 g peanut oil
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 300 g jasmine rice
- Inf. nutricional
- por 1 portion
- Calorías
- 3145 kJ / 748.8 kcal
- Proteína
- 35.3 g
- Carbohidratos
- 100.1 g
- Grasa
- 20.8 g
- Grasas saturadas
- 6.5 g
- Fibra
- 4.9 g
- Sodio
- 2195.9 mg
Recetas alternativas
Braised Lamb Shanks
3h 35 min
Chinese pork with vegetables
1 godz. 20 min
Chicken and Chinese sausage rice
50 min
Korean beef bulgogi (TM6)
1 Std. 30 Min
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55 Min
Coq au vin blanc with mashed potato
1 godz. 50 min
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50 min
Chicken meatballs with coconut rice
35 Min
Beef and mushroom stroganoff
40 Min
Edna's lemon curd tea cakes
30 Min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 Min
Chicken teriyaki
20 Min