Lemon roast chicken

3.8 4 valoraciones
Prep. 15min
Total 1h 35min
4 portions

Ingredientes

  • extra virgin olive oil plus extra to drizzle
    40 g
  • lemons zested and juiced, reserve skin and flesh to roast
    1 ½
  • fresh thyme leaves only, plus 3 extra sprigs
    3 sprigs
  • sea salt plus extra to season
    1 tsp
  • whole chicken (approx. 1500-1800 g)
    1
  • fresh rosemary
    1 sprig
  • butternut pumpkin peeled and cut into pieces (2 cm)
    200 g
  • red onion cut into wedges
    1
  • ground black pepper to season
  • water
    400 g
  • potatoes skin on, thinly sliced (5 mm - see Tip)
    600 g
  • zucchini cut into slices (5 mm)
    1
  • red capsicum cut into thin strips
    1
  • fresh bay leaves
    2
  • pickled capers
    2 tbsp

Dificultad

fácil


Inf. nutricional por 1 portion

Sodio 832.7 mg
Proteína 68.4 g
Calorías 4179.4 kJ / 998.9 kcal
Grasa 61.7 g
Fibra 7.2 g
Grasas saturadas 16.2 g
Carbohidratos 41.6 g

¿Te gusta lo que ves?

¡Esta receta y más de 100 000 otras te esperan!

Regístrate en nuestra prueba gratuita de 30 días y descubre todo lo que Cookidoo® tiene para ofrecerte. Sin compromiso.

Registrarse gratis Más información


También podría gustarte...