![Grilled eggplant with lime and ginger dressing Grilled eggplant with lime and ginger dressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3a84fb80-1f44-4ed9-85f4-10e8fca49e0e/Derivates/8ce4e3d2-148c-4a92-b4f0-2fe76f7dc027.jpg)
Versiones compatibles
Grilled eggplant with lime and ginger dressing
Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Eggplant
- 3 eggplants, cut into rounds (1.5 cm thickness)
- olive oil, for brushing
- salt, to season (see Tips)
- ground black pepper, to season
Lime and ginger dressing
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh long red chillies, 1 chilli trimmed, cut into halves and deseeded if preferred; 1 chilli cut into thin slices, for garnishing (optional)
- 100 g kecap manis
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- 20 g rice wine vinegar
- 15 g palm sugar, shaved
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Inf. nutricional
- por 1 portion
- Calorías
- 495.9 kJ / 118.1 kcal
- Proteína
- 3.5 g
- Carbohidratos
- 18.6 g
- Grasa
- 2.5 g
- Grasas saturadas
- 0.3 g
- Fibra
- 6.8 g
- Sodio
- 1369.8 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Grilled mushrooms with avocado and parsley dressing
20 Min
Som tum (Thai green papaya salad)
20 Min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30 min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 Min
Creamy cauliflower and blue cheese pasta
40 Min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1 Std. 5 Min
Spiced fennel and silverbeet with fried eggs
35 Min
Thai noodle and seafood salad
50 min
White fish wrapped in banana leaves
2h 20 min
Gado gado
1 Std.
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1h 15min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15 Min