
Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Sambal sotong kembang
- 50 g tamarind paste (asam jawa)
- 200 g water
- 300 g fresh red chillies deseeded
- 100 g red onions
- 3 garlic cloves
- 120 g cooking oil
- 500 g presoaked dried cuttlefish (approx. 1 piece), trimmed, scored in crisscross pattern, cut in strips (2 cm)
-
20
g oyster sauce
o bien 2 tsp chicken stock powder - 20 g tomato ketchup
- 20 g chilli sauce
- 10 g shrimp paste (belacan) toasted
- 40 g sugar
- 1 tsp salt
Crackers
- 25 g dried shrimp rinsed
- 3 garlic cloves
- 10 g fresh turmeric
- 50 g white rice flour
- 30 g plain flour
- ½ tsp baking powder
- 140 g water
- 1 tbsp cooking oil plus extra for deep frying
Sweet potato gravy
- 45 g tamarind paste (asam jawa)
- 1100 g water
- 180 g roasted peanuts
- 65 g dried shrimp rinsed
- 9 fresh red chillies desseded
- 180 g shallots
- 8 garlic cloves
- 40 g fresh ginger
- 40 g shrimp paste (belacan) toasted
- 20 g fresh turmeric
- 50 g cooking oil
- 260 g potatoes peeled, cut in wedges
- 260 g sweet potatoes orange-fleshed, peeled, cut in pieces
- 1 cinnamon stick
- 6 cardamom pods
- 1 tsp ground coriander
- 2 tsp freshly ground white pepper
- 90 g tomato ketchup
- 2 ½ tsp salt
- 1 tbsp sugar
Noodle assembly
- 7 eggs
- 700 g water
- 700 g yellow noodles blanched
- 200 g firm bean curds (tau kwa), pan-frieds, cut in slices (1 cm)
- 200 g fresh mung bean sprouts (taugeh) blanched
- 5 calamansi lime cut in halves, to garnish
- 100 g deep fried shallots to garnish
- 100 g crinkle lettuce shredded
- Inf. nutricional
- por 1 portion
- Calorías
- 1392.7 kcal / 5827.1 kJ
- Proteína
- 56.9 g
- Grasa
- 63.2 g
- Carbohidratos
- 156.4 g
- Fibra
- 19 g
- Grasas saturadas
- 19.3 g
- Sodio
- 2980 mg