Se requiere Thermomix Friend

Para preparar esta receta necesitas un Thermomix Friend. Más información

Steamed Duck Dumplings with Sticky Plum Dipping Sauce
TM6 + Thermomix® Friend

Steamed Duck Dumplings with Sticky Plum Dipping Sauce

5.0 (3 valoraciones )

Ingredientes

  • 300 g duck breasts, skinless, cut in pieces (3 cm)

Plum Sauce

  • ½ cinnamon stick, broken in pieces
  • 1 star anise
  • 1 clove
  • ¼ tsp Sichuan peppercorns
  • ¼ tsp dried fennel seeds
  • 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
  • 1 garlic clove
  • 225 g plums, pitted, cut in pieces (2 cm)
  • ½ orange, peeled, flesh only, cut in pieces
  • 15 g onion, quartered
  • 20 g cider vinegar (eg. apple)
  • 40 g light brown sugar
  • 20 g soy sauce
  • 10 g honey
  • 150 g water
  • ½ tsp fine sea salt

Dumpling Wrappers

  • 170 g water, plus 10 g (optional)
  • 300 g plain flour, plus extra for dusting

Duck Filling

  • 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
  • 5 spring onions, sliced (3 mm)
  • 1 Tbsp toasted sesame oil
  • 2 Tbsp Shaoxing rice wine
  • 1 Tbsp soy sauce
  • ½ tsp ground Sichuan pepper
  • 1 pinch coarse sea salt

Assembly and Cooking

  • 500 g water

Inf. nutricional
por 1 portion
Calorías
2119 kJ / 507 kcal
Proteína
25 g
Carbohidratos
78 g
Grasa
7.9 g
Grasas saturadas
1.7 g
Fibra
4.3 g
Sodio
819 mg

¿Te gusta lo que ves? ¡Esta receta y otras más de 80 000 te están esperando!

Registrarse gratis

Regístrate en la prueba gratuita de 30 días y descubre todas las recetas de Cookidoo® sin compromiso.

Más información

Recetas alternativas