Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 500 g białego maku
- 100 g suszonych owoców (np. daktyli, moreli, żurawiny), bez pestek (patrz wskazówka)
- 350 g mleka
- 120 g cukru
- 80 g miodu, płynnego
- 30 g wiórków kokosowych
- 30 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
- 100 g rodzynek
- 120 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 1 łyżeczka kardamonu, mielonego
- ½ - 1 łyżeczka aromatu waniliowego (patrz wariant)
- Inf. nutricional
- por 100 g
- Calorías
- 1431 kJ / 342 kcal
- Proteína
- 8.8 g
- Carbohidratos
- 38.8 g
- Grasa
- 19.4 g
- Grasas saturadas
- 3.5 g
- Fibra
- 8.2 g
- Sodio
- 29.6 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Dyniowa Chai Latte
20min
Makowiec z białym makiem
2h 20min
Masa marcepanowa
1h 5min
Wegańskie bezy z kremem migdałowo-kokosowym i mango z kolendrą
8 godz.
Magdalenki z białym makiem i cytryną
1h 30min
Stollen
6h
Biszkopt genueński z masłem
4h
Rogale à la marcińskie
10h
Masa makowa
30 min
Babka drożdżowa z lukrem
2h 50min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min
Keks
2h 30min