Bibimbap (Beef Rice Bowl)
TM5 TM6

Bibimbap (Beef Rice Bowl)

4.6 (129 valoraciones )

Ingredientes

Beef

  • 2 garlic cloves
  • 450 g rump steak, diced (2 cm) then frozen for 30 minutes
  • 1 Tbsp sesame oil, plus extra for drizzling
  • 1 Tbsp dark soy sauce, plus extra for drizzling
  • 2 tsp white wine vinegar
  • 1 Tbsp cornflour
  • 2 tsp caster sugar
  • 1 pinch fine sea salt
  • 1 pinch ground black pepper

Sauce

  • 2 garlic cloves
  • 30 - 40 g Korean chilli paste (gochujang), to taste
  • 1 ½ Tbsp caster sugar
  • 1 ½ Tbsp sesame oil
  • 1 Tbsp sesame seeds
  • 1 Tbsp soy sauce
  • 1 Tbsp water
  • ½ Tbsp white wine vinegar

Vegetables and Assembly

  • 1000 g water
  • 350 g white long grain rice
  • 200 g carrots, cut in matchsticks (4 cm x 3 mm)
  • 200 g courgettes, cut in matchsticks (4 cm x 3 mm)
  • 100 g fresh shiitake mushrooms
  • 150 g fresh beansprouts
  • vegetable oil, for frying
  • 4 medium eggs
  • 4 Tbsp kimchi, for serving (opcional)
  • 2 sheets nori seaweed, cut in thin strips

Inf. nutricional
por 1 portion
Calorías
3258 kJ / 775 kcal
Proteína
43 g
Carbohidratos
92 g
Grasa
25 g

¿Te gusta lo que ves? ¡Esta receta y otras más de 80 000 te están esperando!

Registrarse gratis

Regístrate en la prueba gratuita de 30 días y descubre todas las recetas de Cookidoo® sin compromiso.

Más información

Recetas alternativas