Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Kurczak w harissie
- 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 2 pojedyncze filety)
- sól, do oprószenia
- 250 g wody
- 2 - 3 łyżeczki pasty harissa (patrz wskazówka)
Sos jogurtowo-miętowy
- ½ pęczka mięty, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 300 g jogurtu greckiego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 902.5 kJ / 215.7 kcal
- Proteína
- 34.9 g
- Carbohidratos
- 9.8 g
- Grasa
- 3.3 g
- Grasas saturadas
- 0.8 g
- Fibra
- 0.4 g
- Sodio
- 381.9 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Kurczak w jogurtowym sosie curry
40 min
Tajskie pulpeciki z ryżem
45 min
Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka
1h 10min
Massaman curry z kurczakiem
1h 40min
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1h 5min
Kotlety imbirowe z kurczaka
30 min
Burrito z kurczakiem i pico de gallo
40 min
Indyjski kurczak w jogurcie
1h
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
3h 50min
Harissa
45 min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 godz. 30 min
Kurczak cajun i purée z batatów
25min