Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 6 jajek
- 1 szczypta soli
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 150 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do posypania ciasta
- 250 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżka mąki pszennej
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
o bien 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Inf. nutricional
- por 1 kawałek
- Calorías
- 685.3 kJ / 163.8 kcal
- Proteína
- 5.5 g
- Carbohidratos
- 12.2 g
- Grasa
- 10.7 g
- Grasas saturadas
- 4.3 g
- Fibra
- 0.6 g
- Sodio
- 116.4 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30 min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2h
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1 godz. 35 min
Ciasto z serem ricotta
1h 20min
Ciasto frangipane
1h 45min
Brownie z tahini
45 min
Czekoladowe kąski z orzechami
1h
Prosty makowiec
13 Std. 15 Min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1h 10 min
Bananowe brownie
40 min
Sernik jogurtowy
8h
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3h