Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 6 jajek
- 1 szczypta soli
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 150 g cukru pudru, plus dodatkowa ilość do posypania ciasta
- 250 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżka mąki pszennej
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
o bien 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- Inf. nutricional
- por 1 kawałek
- Calorías
- 685.3 kJ / 163.8 kcal
- Proteína
- 5.5 g
- Carbohidratos
- 12.2 g
- Grasa
- 10.7 g
- Grasas saturadas
- 4.3 g
- Fibra
- 0.6 g
- Sodio
- 116.4 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Ciasto z serem ricotta
1h 20min
Ciasto migdałowe z Santiago
1h 30min
Ciasto frangipane
1 Std. 45 Min
Sernik z ricotty z jabłkami
6h
Brownie z tahini
45min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2h 20min
Bananowe brownie
40min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 Std.
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1 Std. 10 Min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 Std. 10 Min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1h 35min
Sernik jogurtowy
8h