Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 70 g grochu, suchego
- 2 ząbki czosnku
- 150 g warzyw (cebuli, marchewki, korzenia pietruszki, selera, pora), pokrojonych na kawałki
- 1250 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o bien 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- 2 liście laurowe, suszone
- 200 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego w kostkę
- 250 g ziemniaków, pokrojonych na małe kawałki
- 1 - 2 łyżeczki majeranku, suszonego, do smaku
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1469.5 kJ / 351.2 kcal
- Proteína
- 13.3 g
- Carbohidratos
- 13.1 g
- Grasa
- 20.3 g
- Grasas saturadas
- 6.7 g
- Fibra
- 7.8 g
- Sodio
- 369 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13h 50 min
Barszcz ukraiński
1h 35min
Krupnik
40 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 Min
Kartoflanka
55 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Kapuśniak
50min
Barszcz czerwony zabielany
45 Min
Zupa szczawiowa
35 min
Żurek
50min
Bigos
1 godz. 30 min