Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 500 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
- woda, osolona, do ugotowania makaronu
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 150 g szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę
- 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w kostkę
- 400 g śmietany, 18% tłuszczu
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 2625.8 kJ / 627 kcal
- Proteína
- 22 g
- Carbohidratos
- 71 g
- Grasa
- 29 g
- Grasas saturadas
- 13.8 g
- Fibra
- 3 g
- Sodio
- 656.3 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Makaron z boczkiem i sosem porowym
40min
Kremowe risotto z kurczakiem i czosnkiem
35min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1 Std. 10 Min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25min
Spaghetti carbonara
40min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20min
Makaron a'la carbonara
30min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40min
Makaron z sosem z trzech serów
15min
Spaghetti alla carbonara
30min