Zupa caldo verde

Zupa caldo verde

4.3 211 valoraciones
Prep. 20min
Total 45min
6 porcji

Ingredientes

  • 250 g kapusty włoskiej bez twardych łodyg, pokrojonej na 4-5 cm kawałki
  • 300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1000 g wody
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 60 g kiełbasy chorizo pikantnej, pokrojonej w plastry

Dificultad

fácil


Inf. nutricional por 1 porcję

Sodio 728 mg
Proteína 4.7 g
Calorías 586.4 kJ / 140.2 kcal
Grasa 7.3 g
Fibra 3 g
Grasas saturadas 2 g
Carbohidratos 15.1 g

¿Te gusta lo que ves?

¡Esta receta y más de 100 000 otras te esperan!

Regístrate en nuestra prueba gratuita de 30 días y descubre todo lo que Cookidoo® tiene para ofrecerte. Sin compromiso.

Registrarse gratis Más información


También podría gustarte...