![Classic Polish 'tort' Classic Polish 'tort'](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c19864bb73ccfc5f7911c626a4d5e314/Derivates/6dc2f87f64b8d3e2c18c3f36d44c18daf7a69975.jpg)
Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Sponge
- butter, to grease
- 240 g plain flour, plus extra to dust
- 8 eggs
- 240 g white sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- 1 tsp baking powder
- 2 pinches sea salt
Blueberry jam
- 250 g fresh blueberries (see Tips)
- 100 g jam sugar
- 50 g water
- 1 ½ tsp freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp vegetable oil
Lemon water
- 150 g water
- 50 g freshly squeezed lemon juice
- 500 g fresh mixed berries, of choice, small berries halved and larger berries sliced
Cream mixture
- 500 g mascarpone cheese (see Tips)
- 600 g pouring (whipping) cream
- 80 g icing sugar
- 2 tsp natural vanilla extract
- fresh mixed berries, of choice, to decorate
- fresh mint, leaves only, to decorate
- Inf. nutricional
- por 1 portion
- Calorías
- 1539.4 kJ / 367.9 kcal
- Proteína
- 6 g
- Carbohidratos
- 37.9 g
- Grasa
- 22 g
- Grasas saturadas
- 12.4 g
- Fibra
- 1.2 g
- Sodio
- 161 mg
Recetas alternativas
Blueberry Jam
35 min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Mini Classic Polish "torts"
2h 30 min
Lemon Glazed Blueberry Muffins
50 min
Ube ice cream
12h 10 min
Apple tart (Thermomix® Cutter)
1h
Mini apple crumble cakes
1h 15 min
Brioche buns baked in a cast iron pot
2h
Honey cake
49h 30min
Cherry and peach loaf
1h 55min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30 min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2h 25 min