![Polędwica po toskańsku Polędwica po toskańsku](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/85b76e9c-30a8-4fcb-adc7-653f07182e1c/Derivates/c21e2476-1955-47dd-908f-0b0206e4695e.jpg)
Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 600 g polędwicy wieprzowej
- ¼ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do przyprawienia mięsa
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do przyprawienia mięsa
- 3 kromki białego chleba, pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 100 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 200 g sera gorgonzola, łagodnego (dolce), pokrojonego na kawałki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- ½ cebuli (ok. 60 g), pokrojonej w półplasterki
- woda (1 szklanka), do podlania mięsa
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 2168.5 kJ / 518.3 kcal
- Proteína
- 45.1 g
- Carbohidratos
- 14.6 g
- Grasa
- 30.6 g
- Grasas saturadas
- 12.8 g
- Fibra
- 1.5 g
- Sodio
- 909.2 mg