Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Kurczak w harissie
- 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 2 pojedyncze filety)
- sól, do oprószenia
- 250 g wody
- 2 - 3 łyżeczki pasty harissa (patrz wskazówka)
Sos jogurtowo-miętowy
- ½ pęczka mięty, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 300 g jogurtu greckiego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 902.5 kJ / 215.7 kcal
- Proteína
- 34.9 g
- Carbohidratos
- 9.8 g
- Grasa
- 3.3 g
- Grasas saturadas
- 0.8 g
- Fibra
- 0.4 g
- Sodio
- 381.9 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Orientalny kurczak z makaronem z cukinii
40 min
Kurczak w papilotach z ananasem i curry
1h
Shoarma z kurczaka
1h 45 min
Souvlaki z kurczaka i papryki z ryżem
1h 5 min
Kurczak w sosie satay
30 min
Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka
1h 10min
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1h 5 min
Kurczak cajun i purée z batatów
25 min
Kurczak tikka masala z cytrynowym ryżem
4 Std. 30 Min
Harissa
45min
Indyjski kurczak w jogurcie
1h
Jamajski kurczak jerk
1h 50min