Versiones compatibles
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- 1 lemon, zest only, no white pith, grated
Shortcrust pastry
- 200 g plain flour
- 100 g butter, cut into pieces and chilled
- ¼ tsp sea salt
- 50 - 60 g chilled water
Filling
- 20 g butter, plus extra for greasing
- 200 g fennel, trimmed, core removed and cut into quarters, reserve fronds for garnishing
- 1 tbsp raw sugar
- 30 g apple cider vinegar
- 30 g fresh silverbeet, leaves only, stalks removed, leaves thinly sliced
- 12 pitted green olives, cut into slices (optional)
- 2 eggs
- 30 g full cream milk
- 30 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
Parmesan crisps
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- Inf. nutricional
- por 1 portion
- Calorías
- 1843.8 kJ / 439 kcal
- Proteína
- 11.7 g
- Carbohidratos
- 33.5 g
- Grasa
- 29 g
- Grasas saturadas
- 12 g
- Fibra
- 1.8 g
- Sodio
- 487.3 mg
Recetas alternativas
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Asparagus risotto
40 Min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45 Min
Roasted vegetables with horseradish cream
40 Min
Filo spinach slice
55 Min
Flaky filo fingers
1 Std. 30 Min
Courgette strudel
1 Std. 20 Min
Asparagus tart with sour cream pastry
2 Std.
Pumpkin tart
2 Std. 15 Min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1 Std.
Polenta zucchini slice
2 Std. 10 Min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1 Std.