Ryba w piwnym cieście

Ryba w piwnym cieście

4.6 370 valoraciones
Prep. 10min
Total 30min
4 porcje

Ingredientes

  • 400 g mąki pszennej
  • 800 g filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, każdy po ok. 200 g)
  • sól do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • olej rzepakowy do głębokiego smażenia (ok. 1,5 l)
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 550 g piwa, typu ale zimnego
    550 g piwa, typu jasny lager, zimnego

Inf. nutricional por 1 porcję

Calorías 588.9 kcal / 2463.9 kJ
Proteína 46.6 g
Grasa 2.4 g
Carbohidratos 82.1 g
Fibra 2.7 g
Grasas saturadas 0.4 g
Sodio 387.8 mg

¿Te gusta lo que ves?

¡Esta receta y más de 100 000 otras te esperan!

Regístrate en nuestra prueba gratuita de 30 días y descubre todo lo que Cookidoo® tiene para ofrecerte. Sin compromiso.

Registrarse gratis Más información


También podría gustarte...