Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 700 g wody, gorącej
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o bien 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 35 g oliwy z oliwek
- 250 g ryżu do risotto, np. arborio
- 150 g białego wina, wytrawnego
- 200 - 250 g kurek, świeżych, oczyszczonych
- 20 g masła
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 2112 kJ / 504 kcal
- Proteína
- 16.25 g
- Carbohidratos
- 54.56 g
- Grasa
- 21.23 g
En las Colecciones
Recetas alternativas
Risotto z boczniakami i szampanem
35 Min
Risotto z grzybami
1 Std. 5 Min
Risotto z grzybami bez alergenów
1h 20min
Risotto z borowikami
35 Min
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 Min
Risotto z krewetkami
45 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 Min
Risotto szparagowe
20 Min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 Min