Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Dipping sauce
- 100 g soy sauce
- 25 g rice wine vinegar
- 1 tbsp sesame oil
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Dumpling dough
- 350 g water
- 215 g wheat starch (see Tips), plus extra for dusting
- 20 g potato starch
- 90 g tapioca starch
Filling
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 pieces dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 50 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 170 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 1 tbsp sesame oil
- 1 tbsp sake
- 1 tbsp soy sauce
- 1 pinch ground white pepper
Assembly and cooking
- 1 carrot (large), cut in 20 thin slices
- oil, for greasing
- 600 g water
- Inf. nutricional
- por 1 piece
- Calorías
- 366.2 kJ / 87.2 kcal
- Proteína
- 2.2 g
- Carbohidratos
- 13.3 g
- Grasa
- 2.6 g
- Grasas saturadas
- 0.4 g
- Fibra
- 0.9 g
- Sodio
- 432.5 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Temaki sushi (TM6)
1h 40min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24sa 55 dk
Char siu bao pork buns
6h 35min
Wonton soup
1h
Fragrant pipis
30 Min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2h 50 min
Soup dumplings (xiao long bao)
26h 50min
Pork and prawn dumplings
55min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 Min