Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 500 g wody, ciepłej
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o bien 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 250 g ryżu do risotto, np. arborio
- 350 g krewetek, surowych, dużych, obranych
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g białego wina, wytrawnego
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1022 kJ / 244.3 kcal
- Proteína
- 10.8 g
- Carbohidratos
- 34.2 g
- Grasa
- 5.8 g
- Fibra
- 0 g
En las Colecciones
Recetas alternativas
Risotto z kurkami
35min
Risotto szparagowe
20min
Makaron z krewetkami i cukinią
40min
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35min
Makaron z krewetkami i porem
30min
Risotto z owocami morza
1h 5min
Omułki w białym winie
35min
Ryż z owocami morza
1h 15min
Risotto z grzybami
1h 5min
Tagliatelle z krewetkami
30min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40min
Krewetki w sosie maślanym
25min