![Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami Fondue z serów pleśniowych z grissini i gruszkami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/80AF2BBD-C3A6-441B-804B-6FFB2348C7A2/Derivates/B610D979-8A1A-49E4-AF75-21FD2BAA17E6.jpg)
Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 2 ząbki czosnku
- 200 g sera brie, pokrojonego na kawałki
- 100 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
- 150 g śmietany, 30% tłuszczu
- 100 g białego wina, wytrawnego
- 20 g skrobi kukurydzianej
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- grissini, do podania
- gruszki, pokrojone w słupki, do podania
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1188.8 kJ / 284.1 kcal
- Proteína
- 11.4 g
- Carbohidratos
- 4.7 g
- Grasa
- 23.4 g
- Grasas saturadas
- 14.7 g
- Fibra
- 0.3 g
- Sodio
- 411.4 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 Min
Czeska pasta piwna
1hod. 10min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1hod. 10min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 min
Szafranowe risotto z pianką cukiniową i pudrem z boczku
5h 15min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 min
Sangria z cydru
15 dk
Fondue serowe z bagietką
25 min
Krem z parmezanu
10min
Ciasteczka z parmezanem i ziołami prowansalskimi
55min
Dip serowy
10min
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
30 min