![Tandoori chicken Tandoori chicken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/25b58c93-b896-41c5-9d01-7b0f8a0ef7fd/Derivates/c09c7d05-9882-4e73-a550-913c39fad181.jpg)
Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Tandoori paste
- 1 tbsp coriander seeds
- 1 ½ tbsp cumin seeds
- 6 cardamom pods (black)
- 10 whole cloves
- 2 tbsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground turmeric
- 2 tbsp ground cinnamon
- 1 tbsp sea salt
- 60 g brown sugar
- 120 g tomato paste (see Tips)
- 120 g garlic cloves
- 80 g fresh ginger, cut into pieces
- 200 g extra virgin olive oil, plus extra to preserve
Tandoori chicken
- extra virgin olive oil, to grease
- 800 g chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon, juice only
- 1 tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 200 g Greek yoghurt (see Tips)
- fresh mint leaves, to garnish
- lemon wedges, to serve
- chutney of choice, to serve
- Inf. nutricional
- por 1 portion
- Calorías
- 1513.6 kJ / 360.4 kcal
- Proteína
- 27 g
- Carbohidratos
- 10 g
- Grasa
- 23.4 g
- Grasas saturadas
- 7.7 g
- Fibra
- 2.3 g
- Sodio
- 688.3 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Biryani-style rice
1h 5min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5min
Korean fried chicken
4h
Jenny Blake's Sri Lankan spatchcock chicken
4h 15min
Chicken tikka masala
1hod. 10min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27 godz. 20 min
Garlic and coriander naan
1h 30min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min
Lala's creamy lemon butter chicken
1hod. 10min
Spiced lamb roast (MEATER+®)
29h 50min
Tandoori chicken pizza
1h 30min
Chicken gyros with tzatziki
30 min