Versiones compatibles
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 600 g ziemniaków
- 1 ząbek czosnku
- 20 g masła
- 700 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 10 g skrobi ziemniaczanej
- 500 g wody
- 1 opakowanie sera camembert (120 g)
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 883.3 kJ / 211 kcal
- Proteína
- 9.7 g
- Carbohidratos
- 23.7 g
- Grasa
- 10.3 g
- Grasas saturadas
- 6.2 g
- Fibra
- 4 g
- Sodio
- 378.8 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 Min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 Std.
Stroganow z pieczarek
35 Min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 Min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 Min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 Min
Zapiekanka ryżowa z warzywami
1 Std.
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 Min
Makaron z papryką i kozim serem
20min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą
40 Min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 Min
Lasagne z grzybami
2u. 20min