Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 2 jabłka, duże, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
- 200 g mąki pszennej
- 250 g mleka
- 2 jajka
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
o bien 4 łyżeczki cukru wanilinowego - ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcional)
- olej, do smażenia
- cukier puder, do podania
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1304.1 kJ / 311.7 kcal
- Proteína
- 10.6 g
- Carbohidratos
- 56.3 g
- Grasa
- 5.1 g
- Grasas saturadas
- 2.2 g
- Fibra
- 3.5 g
- Sodio
- 113.1 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM6)
1h
Jabłka w cieście
1h
Racuchy z jabłkami
35min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1h
Racuchy na maślance
30min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM6)
50min
Placki z tartych ziemniaków (TM5)
45min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35min
Placki z tartych ziemniaków (TM6)
45min
Owsianka z orzechów i ziaren; Smoothie buraczane
25min
Coleslaw z tartych i krojonych warzyw (TM5)
10min
Surówka z tartej marchewki z chrzanem (TM5)
10min