Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 320 g makaronu, suchego, z pszenicy durum lub pełnoziarnistego, spaghetti lub fusilli
- 50 g wody, plus dodatkowa ilość osolonej wody do ugotowania makaronu
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
-
1
łyżka natki pietruszki, suszonej
o bien ½ łyżeczki oregano, suszonego - 250 g sera mascarpone
- 200 g sera gorgonzola, pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 3630 kJ / 867 kcal
- Proteína
- 34 g
- Carbohidratos
- 67 g
- Grasa
- 52 g
- Grasas saturadas
- 34.3 g
- Fibra
- 3 g
- Sodio
- 1367.5 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Spaghetti carbonara
40min
Tagliatelle ze szpinakiem
30min
Spaghetti alla carbonara
30min
Sos serowy roquefort
20min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1h
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 Min
Makaron a'la carbonara
30min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40min
Risotto po mediolańsku
30min
Risotto z parmezanem
40min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 Min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 Min