Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 3 żółtka
- 1 szczypta soli, plus 1 łyżeczka do gotowania makaronu
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego, plus dodatkowa ilość do podania
-
75
g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
o bien 75 g pancetty pokrojonej w 1 cm kostkę - 10 g oliwy z oliwek (patrz wskazówka) (opcional)
- 1200 g wody
- 180 g makaronu, suchego, typu spaghetti
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, ilość do podania (opcional)
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 2653.4 kJ / 634.2 kcal
- Proteína
- 26.8 g
- Carbohidratos
- 69.2 g
- Grasa
- 26.8 g
- Grasas saturadas
- 10.5 g
- Fibra
- 3 g
- Sodio
- 1799 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi
40min
Penne all'arrabbiata
20 Min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25min
Spaghetti carbonara
40min
Penne puttanesca
50min
Spaghetti aglio e olio
35min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 Min
Makaron a'la carbonara
30min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40min
Makaron z sosem z trzech serów
15 Min
Spaghetti alla carbonara
30min
Pizza z szynką parmeńską i rukolą
40min