Dispositivos y accesorios
Sos cebulowy (sos soubise)
Prep. 10min
Total 30min
6 porcji
Ingredientes
-
350 g cebuli przekrojonej na pół
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g białego wina, wytrawnego
-
500 g wody
-
50 g mąki pszennej
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Dificultad
fácil
Inf. nutricional por 1 porcję
Sodio
201.9 mg
Proteína
1.6 g
Calorías
682.5 kJ /
163.1 kcal
Grasa
11 g
Fibra
1.2 g
Grasas saturadas
6.9 g
Carbohidratos
12.3 g
¿Te gusta lo que ves?
¡Esta receta y más de 100 000 otras te esperan!
Registrarse gratis Más informaciónTambién incluido en
KLASYCZNE SOSY
9 Recetas
Polonia
Polonia
También podría gustarte...
Sos śmietanowo-porowy
30min
Sos salvitxada
1h 25min
Sos koperkowy
15min
Sos maltański
10min
Szary sos polski
10min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1h 5min
Sos curry
30min
Sos miodowo-musztardowy
10min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Sos serowy Mornay
10min