Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 220 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- kakao naturalne, niesłodzone, do oprószenia formy (patrz wskazówka)
- 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 250 g cukru
- 6 jajek
- 150 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- 200 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
- Inf. nutricional
- por 1 kawałek
- Calorías
- 1048.8 kJ / 250.6 kcal
- Proteína
- 4.5 g
- Carbohidratos
- 19 g
- Grasa
- 17.1 g
- Grasas saturadas
- 8.2 g
- Fibra
- 2.1 g
- Sodio
- 37.5 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3h 10min
Queijadas de Sintra - portugalskie serniczki
1h 45min
Travel cake z orzechami pekan i bananami
3h
Ciasto czekoladowe z whisky
2h 35min
Ciasteczka migdałowe
30 Min
Cytrynowy sernik japoński
1h 45min
Czekoladowe ciasto na białkach
1h 10 min
Brownie z krówkami
50 min
Tarta czekoladowo-orzechowa bez pieczenia
1h 10 min
Ciasto migdałowe
1h 15min
Klasyczne brownie
50 min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1h 50 min