Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 250 g mąki tortowej
- 70 g cukru
- 250 g mleka skondensowanego, słodzonego
- 150 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki
- 1 żółtko
- 400 g jabłek, odmiany Granny Smith, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1190 kJ / 284 kcal
- Proteína
- 4.2 g
- Carbohidratos
- 37.2 g
- Grasa
- 13.2 g
En las Colecciones
Recetas alternativas
Odwrócone ciasto z ananasem i kandyzowanymi wiśniami
1 Std. 25 Min
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2 Std.
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1h 15min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2h 10min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1h 20min
Ciasto bananowo-kakaowe z orzechami
1h 10min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2 Std.
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1h 10min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1h 10min
Jabłecznik
55min