Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
- 70 g grochu, suchego
- 2 ząbki czosnku
- 150 g warzyw (cebuli, marchewki, korzenia pietruszki, selera, pora), pokrojonych na kawałki
- 1250 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
o bien 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- 2 liście laurowe, suszone
- 200 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego w kostkę
- 250 g ziemniaków, pokrojonych na małe kawałki
- 1 - 2 łyżeczki majeranku, suszonego, do smaku
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1469.5 kJ / 351.2 kcal
- Proteína
- 13.3 g
- Carbohidratos
- 13.1 g
- Grasa
- 20.3 g
- Grasas saturadas
- 6.7 g
- Fibra
- 7.8 g
- Sodio
- 369 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 Std. 50 Min
Krupnik z grzybami
45 min
Kapuśniak
50min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Krupnik
40 min
Żurek
50min
Fasolka po bretońsku
13 Std. 30 Min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Bigos
1h 30min