Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Ciasto na tartę
- 75 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa porcja do natłuszczenia formy
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa porcja do posypania
- 1 szczypta soli
-
½
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
o bien ¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego - 50 g wody
Nadzienie
- 900 - 1000 g jabłek (np. Reneta, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin, Gravenstein), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 30 g cukru
- 10 g masła
- Inf. nutricional
- por 1 kawałek
- Calorías
- 927.6 kJ / 221.7 kcal
- Proteína
- 2.4 g
- Carbohidratos
- 34.7 g
- Grasa
- 9 g
- Grasas saturadas
- 5.5 g
- Fibra
- 3.4 g
- Sodio
- 21.4 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Tarta z jagodami, kremem śmietankowym i migdałami
2ωρ. 50 λεπτ.
Tarta prowansalska
1 Std. 15 Min
Tarta tatin z warzywami korzeniowymi
2ωρ. 10 λεπτ.
Tarta budyniowa
1 Std. 15 Min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2ωρ. 50 λεπτ.
Ciasto jogurtowe
1h 40 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1h 40 min
Pizza margherita
2ωρ. 10 λεπτ.
Ciasto cytrynowe
2h
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1ωρ. 30 λεπτ.
Jabłecznik
55 λεπτ.
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1h 10 min