Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Nadzienie
- 500 g malin, świeżych
- 150 g cukru
- 20 g mąki kukurydzianej
- ¼ łyżeczki soli gruboziarnistej
Ciasto
- 220 - 240 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 g cukru
- ¼ łyżeczki soli
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do posmarowania wierzchu ciasta
- cukier puder, do oprószenia powierzchni ciasta
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1156.4 kJ / 276.4 kcal
- Proteína
- 3 g
- Carbohidratos
- 37.5 g
- Grasa
- 13.5 g
- Grasas saturadas
- 8.2 g
- Fibra
- 3.3 g
- Sodio
- 126.2 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Sernik z ricotty z jabłkami
6h
Makaron z papryką i kozim serem
20min
Tarta czekoladowa
1 Std. 50 Min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 Std. 20 Min
Semifreddo zabajone
13hod.
Suflety orzechowe
1h 30min
Gazpacho z malinami
1h 15 min
Deser czekoladowy z biszkoptami
6h 20min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1h 30min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2h
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15 min
Ciasto z truskawkami
8 Std. 30 Min