Dificultad
La mayoría de nuestras recetas son fáciles, aunque las clasificadas con dificultad “media” o “difícil” son un poco más exigentes.
Tiempo de preparación
Este es el tiempo que necesitas para preparar esta comida.
Tiempo total
Este es el tiempo que se tarda en preparar esta comida de principio a fin: marinado, cocinado, enfriado, etc.
Raciones
Aquí se muestran las raciones de la receta.
Ingredientes
Nadzienie
- 500 g malin, świeżych
- 150 g cukru
- 20 g mąki kukurydzianej
- ¼ łyżeczki soli gruboziarnistej
Ciasto
- 220 - 240 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 g cukru
- ¼ łyżeczki soli
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do posmarowania wierzchu ciasta
- cukier puder, do oprószenia powierzchni ciasta
- Inf. nutricional
- por 1 porcję
- Calorías
- 1156.4 kJ / 276.4 kcal
- Proteína
- 3 g
- Carbohidratos
- 37.5 g
- Grasa
- 13.5 g
- Grasas saturadas
- 8.2 g
- Fibra
- 3.3 g
- Sodio
- 126.2 mg
En las Colecciones
Recetas alternativas
Ciasteczka z wiśniami
1h 30min
Rabarbarowa lasagne
1h 10min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1h
Cynamonowe smores
1 Std. 50 Min
Kremowe gratin z jarmużu
55min
Czereśniowa galette
1h 25min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1h
Ciasto serowe (Tiropita)
1h 10min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1h 30min
Babeczki z płynnym karmelem
25min
Tiramisu Caffé Latte
1h 30min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 Std. 15 Min