Caramelised leek and feta tart
TM5 TM6

Caramelised leek and feta tart

4.6 (44 valoraciones )

Ingredientes

Pastry

  • 90 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra to grease
  • 180 g plain flour, plus extra to dust
  • 1 egg yolk
  • 30 g chilled water

Filling

  • 20 g oil
  • 300 g leek, white part only, cut into slices (1-2 cm)
  • 20 g brown sugar
  • 10 g white vinegar
  • 200 g pouring (whipping) cream
  • 3 eggs
  • 1 - 2 pinches sea salt, to season
  • 1 - 2 pinches ground black pepper, to season
  • 70 g Danish feta, crumbled
  • 100 g cherry tomatoes, mixed, sliced as desired
  • 8 anchovy fillets (optional)
  • fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
  • mixed salad leaves, to serve

Inf. nutricional
por 1 portion
Calorías
1589.2 kJ / 378.4 kcal
Proteína
9.5 g
Carbohidratos
22.1 g
Grasa
28 g
Grasas saturadas
15.7 g
Fibra
2 g
Sodio
402.3 mg

¿Te gusta lo que ves? ¡Esta receta y otras más de 80 000 te están esperando!

Registrarse gratis

Regístrate en la prueba gratuita de 30 días y descubre todas las recetas de Cookidoo® sin compromiso.

Más información

Recetas alternativas

/search/es-ES?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r735036